En av de stora anledningarna till att många fortfarande drar sig från att anlita en städfirma är priset. Att betala ett företag för att göra något man lika gärna kan ordna själv känns onödigt enligt vissa. Men det finns flera fördelar med det, samt sätt för att göra det billigare.  

Hur drar man ner priset för städfirman? 

Det finns flera olika anledningar till att välja en städfirma. Just det uppenbara att inte behöva städa själv är något som lockar de allra flesta. Med tiden och energin som blir över för att slippa städa kan man hitta på många roliga saker. Inte minst är det en börda som släpper kontakt från huvudet, som i slutändan gör att man kan koncentrera sig på rätt saker enklare. 

Men hur ska man då göra får att få slutpriset på ens städning att gå ner? Ett första tips är att anställa “rätt” firma. Hur vet man då vilket av alla hundratals städfirmor i Sverige som är den rätta? I vissa fall kan det vara svårt att välja eftersom utbudet i ens stad inte är särskilt stort. Däremot får man välja rätt efter sina förutsättningar. 

Det handlar till exempel om att noggrant jämföra vilka priser de olika firmorna har. Finns det någon städfirma som har ett lågt timpris och man samtidigt vet att ens lägenhet går snabbt att städa? Eller behöver man ett billigt fast pris till sitt stora hus? Där gäller det att sålla ut de olika alternativen och få fram det bästa.