De allra flesta människorna vet vad städning är för något, men alla vet inte hur man städar. I denna artikel kommer vi att gå igenom allt som du behöver veta om just städning. 

 

Städa hemma 

Att städa hemma är väldigt viktigt för att det inte ska bli rörigt och kaos hemma. De flesta människorna vill ha det städat och snyggt för att trivas på bästa sätt. Men det är också viktigt att städa så att man inte får in skadedjur. 

 

När du städar hemma så är ett bra tips att börja med att plocka undan alla saker som ligger framme. Då blir det enklare att sedan damma av möbler och fönsterbrädor men det blir också enklare att till exempel skura golvet och dammsuga. Ett annat smart tips är att börja med ett rum, kanske köket. Då kan du börja med att diska all disk och sedan börja torka av alla vitvaror. När köket är klart går du vidare till nästa rum, dammsug helst alla rum när du har plockat och dammat så att du inte behöver dammsuga flera gånger. Efter du har dammsugit är det bra om du skurar golvet för att ta bort alla eventuella fläckar som finns. 

Dammsugning

Anlita städhjälp 

Om du känner att du inte har tid att städa själv så är det en bra ide att skaffa städhjälp. Det finns väldigt många städföretag som du kan anlita och de flesta städar även åt privatpersoner. Tänk på att kolla upp din ekonomi innan du anlitar städhjälpen eftersom det kostar en summa pengar. Var också noga med att berätta för den du anlitar hur just du vill ha det städat. Du kanske bara vill ha hjälp att plocka ihop eller så vill du bara ha hjälp med dammsugning eller alltihopa. Läs också gärna recensioner om företaget innan du anlitar dem. 

 

Sammanfattning 

Att städa är viktigt för att vi ska må bra och inte behöva leva bland en massa smuts. Du kan antingen städa själv eller anlita en städfirma som kan hjälpa dig om du inte har tid. Det är smart att börja med ett rum i taget och plocka ihop och damma. När alla rum är färdiga så kan du börja dammsuga, om du dammsuger efter varje rum du har städat finns det en risk att du drar med dig smuts från de redan dammsugna rummet. Många människor struntar i att skura golvet men det är faktiskt ganska viktigt för att du ska få bort alla eventuella fläckar.